Varan har lagts till i varukorgen
Stångåstaden
Magistratshagen vädrar ny luft
Bostäder 5 okt 2015
Magistratshagen och Stolplyckan. De nyrenoverade husen, till vänster, har nytt klimatskal, nya tekniska installationer, nyanlagda planteringar och nytt namn. Ändå är kärnvärden och uttryck från ursprungsområdet, till höger, omsorgsfullt bevarade. Foto: Anna-Klara Aspegren samt Stångåstaden
Kraftiga regn blev droppen för husen i Magistratshagen. När bostadsbolaget Stångåstaden undersökte problemen hittade de klendimensionerade system och byggslarv som orsakat skador på stommen. Efter totalrenoveringen mår byggnaderna bättre än någonsin.
Det blir allt tydligare att vi måste anpassa oss till ett förändrat klimat. Högre utomhustemperaturer och kraftiga regn och vindar utsätter byggnader och konstruktioner för mer massiva påfrestningar än tidigare. Just ett sådant oväder var en av flera anledningar till att kommunala bostadsbolaget Stångåstaden var tvunget att på allvar ta ett helhetsgrepp om husen på Föreningsgatan.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Energi Konstruktion Renoveringar Ventilation Värme
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Fler nyheter