Varan har lagts till i varukorgen

Energiguide för hållbar renovering

Energi 16 jun
Blandad bebyggelse med flerbostadshus
Det finns stor potential för lönsam energieffektivisering i befintliga småhus och flerbostadshus. Foto: Håkan Bewert
Boverket har tagit fram en digital energiguide för hållbar renovering. Den vänder sig i första hand till ägare av småhus och flerbostadshus.

Boverkets energiguide för hållbar renovering har tagits fram utifrån ett uppdrag som myndigheten har fått av regeringen.

I Energiguiden har Boverket samlat information för att hjälpa småhusägare genom renoveringsprocessen. Guiden ska underlätta medvetna val så att åtgärderna som genomförs, förutom att spara energi, även förbättrar inomhusmiljön, bidrar till en god ekonomi, bevarar kulturvärden samt minskar klimat- och miljöpåverkan. Detta samtidigt som man undviker oönskade konsekvenser.

Energirenovering för flerbostadshus

Den delen i guiden som rör flerbostadshus är under uppbyggnad. Så länge tipsar Boverket om andra informationskällor om energieffektivisering i flerbostadshus som kompletterar den information myndigheten håller på att ta fram.

Inspirerande exempel

Guiden innehåller också en del med flera goda exempel, pågående utveckling och utbildning inom energieffektiviserande renovering samt förvaltning av byggnader.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energi Energieffektivisering Renoveringar
Fackområden

El & Tele Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial