Varan har lagts till i varukorgen
Nätverk samlar energiexperter
Samverkan 31 jan
samtal-i-korridor
Ett nytt nätverk kommer att samla energiexperter som kan bidra till utveckling. Bilden är en genrebild. Foto: Michael Erhardsson
Nu startar Energieffektiviseringsföretagen, EEF, ett nytt nätverk för energiexperter. Initiativet sker efter dialog med EMTF, Boverket och Energimyndigheten.

I Sverige idag finns ungefär 900 certifierade energiexperter och runt 200 certifierade energikartläggare. De har en viktig roll i arbetet med energieffektivisering. Tidigare har det inte funnits något större nätverk för dem att samverka i. Men, nu startar EEF Nätverk Energiexperter som ska samla personer och företag inom samma område för att skapa samhörighet och stärka yrkesrollen.

Nätverket syftar bland annat till att vara en kanal för synpunkter från experter och kartläggare till Boverket och Energimyndigheten. Exempel på annat syfte är att bidra till elektrifiering av samhället genom analys av hur energideklarationer/kartläggningar kan användas för att kartlägga effekt- och flexibilitetsåtgärder.

Anmäl intresse

Alla certifierade energiexperter och/eller kartläggare kan delta i nätverket. Första året är kostnadsfritt utan bindningstid. Därefter behövs medlemskap i EEF. Anmäl intresse direkt till EEF.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Samverkan Energieffektivisering
Fackområden

El & Tele Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial