Varan har lagts till i varukorgen

Roboten ger bygglov till Nackaborna

roboten lovisa i nacka kommun
Roboten Lovisa jobbar med bygglovshandläggning på Nacka kommuns bygglovsenhet. Där jobbar även Ali Nabi, utvecklingsledare, Maria Melcher, enhetschef, och Björn Rune, gruppchef service och utveckling. Foto: Nacka kommun
Roboten Lovisa ger automatiserade bygglovsbeslut till invånarna i Nacka. De kan nu få bygglov för vissa installationer inom fem minuter.

Lovisa, eller Lov-isa, har tagit 33 beslut sedan Nacka kommun installerade bygglovsroboten i mars i år. Hon tar automatiserade beslut på ärenden som gäller installationer av eldstad och installationer av vatten och avlopp.

− Det var en ändring i kommunallagen förra sommaren som möjliggjorde automatiserade beslut. Vi har länge legat i framkant när det gäller digitalisering, säger Björn Rune, som är gruppchef för service och utveckling i Nacka kommun.

Tidig på bollen

Redan för två år sedan kom Björn Runes kollega Ali Nabi, som är utvecklingsledare i kommunen, på idén att automatisera vissa delar av bygglovshandläggningen. Han kontaktade en jurist och fick till svar att det inte var lagligt att automatisera beslut inom myndigheter.

− I och med att lagen ändrades förra sommaren så var vi snabba på bollen. Vi drog i gång det tillsammans med digitaliseringsenheten på kommunen. Vi ville vara först att automatisera beslut inom kommuners myndighetsprocesser. Och vi var först ut med just bygglov, berättar Ali Nabi.

Roboten ska göra robotsaker och människan ska göra människosaker.

Kommunen har valt att börja automatisera två anmälningsärenden och de planerar att lägga på fler tjänster på Lovisa. Totalt räknar de med att de sparar in cirka två timmar för de ärenden som inte kräver någon extra handpåläggning. Om ärendena inte är kompletta krävs mer tid än så. Men genom bygglovsroboten ska allt bli rätt från början. Och det har det blivit på de 33 ärenden som hittills inkommit.

− Det här är enklare ärenden. Roboten ska göra robotsaker och människan ska göra människosaker. Men det är klart att Lovisa frigör tid för de mer komplicerade ärenden som handläggarna ska göra, säger Björn Rune.

Positiva reaktioner

Den nya tjänsten har blivit uppskattad i kommunen. Björn Rune berättar att de kommentarer som kommit in av användarna har varit roliga att läsa.

− De skriver att de gått och dragit på att göra en anmälan för att de tänker att myndighetssverige är byråkratiskt och svårt. Men så skickar de in och fem minuter senare har de ett startbesked. Nu kan du åka till ett byggvaruhus, bli intresserad av en kamin, gå in och göra anmälan på plats från telefonen och få ett startbesked inom fem minuter, säger han.

− Allt det här gör vi för våra medborgare, fortsätter Ali Nabi.

− Det är deras avkastning när de betalar in skatt till kommunen. De ska få något tillbaka från kommunen.

Först och bäst

Ali Nabi berättar att de i Nacka kommun vill vara först när det kommer till digitalisering och de har blivit den första kommunen att digitalisera bygglov.

− En stor anledning är att vi har så "open minded" chefer i kommunen. De vågar för att vinna. De satsar. Går det inte så går det inte, men vi provar. Vi vill alltid ligga i framkant och vara först och bäst. I Nacka tävlar vi mot andra kommuner i Sverige, och vi är först och bäst inom just digitalisering.

Efter roboten Lovisas godkännande behövs ett slutbesked för installationen av eldstad eller vatten och avlopp. Det ges av kommunens handläggare men tar mindre tid nu när Lovisa gjort det första jobbet.

Bevaka ämnen i artikeln

Digitalisering Lov och tillsyn Bostäder
Fackområden

Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter