Varan har lagts till i varukorgen

Handfast vägledning om social hållbarhet

Bild på ett bostadsområde med gård och grönska
Syftet med vägledningen är att den ska underlätta för fastighetsägare att få en tydligare struktur i arbetet med social hållbarhet . Foto: Mostphotos
Fastighetsägarnas hållbarhetsråd har tagit fram en vägledning för social hållbarhet. Den innehåller bland annat rekommendationer och goda exempel.

Förutom att ge exempel på olika områden och aktiviteter inom social hållbarhet ger vägledningen en introduktion till regelverk, standarder och strategiska val. Arbetet syftar också till att förbereda branschen för kommande lagkrav, ramverk och förändringar som är på gång inom området social hållbarhet.

Vill stimulera till initiativ

Vägledningen ”Social hållbarhet affärs- och samhällsnytta för fastighetsägare” innehåller konkreta verktyg, goda exempel och rekommendationer. Den har tagits fram av Fastighetsägarnas hållbarhetsråd för att stimulera initiativ och utveckla arbetet med social hållbarhet i fastighetsbranschen.

Cecilia Fredholm Vaarning, chef hållbara affärer på Stena Fastigheter, har lett arbetet. Hon tror att social hållbarhet kommer att bli mer eller mindre en hygienfaktor inför framtida investeringar. Hon tror även att allt fler fastighetsägare ser social hållbarhet som en del av sin affärsstrategi.

– Under det ett och halvt år som arbetsgruppen arbetat med vägledningen har det skett en väldig förflyttning i mognadsgrad och kunskap, fler och fler ser det som en naturlig del i fastighetsägarens uppdrag, säger Cecilia Fredholm Vaarning till Fastighetstidningen.

Bevaka ämnen i artikeln

Hållbarhet Bostäder Ekonomi
Fackområden

Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter