Varan har lagts till i varukorgen
Byggbodar värms med fjärrvärme
Värme 25 okt 2022
fjarrvarmeuppvarmda-byggbodar-pa-goco
I Mölndal har det kommunala energibolaget, Wangeskog och BRA Bygg gått samman i en satsning på fjärrvärmeuppvärmda byggbodar. Foto: Fabian Mikaelsson, BRA Bygg
Byggprocessen behöver bli mer klimatsmart. Ett sätt för att nå dit är att värma upp byggbodar med fjärrväme i stället för el. I Mölndal görs detta vid GoCo Health Innovation City.

Idag värms de flesta byggbodar med el. De höga elpriserna och risken för effektbrist gör dock fjärrvärmen alltmer intressant.

I Mölndal har BRA Bygg, Wangeskog och Mölndal Energi gått ihop för att satsa på fjärrvärmeuppvärmda byggbodar. De har byggt om ett antal bodar och installerat vattenburna uppvärmningssystem för att de ska kunna kopplas in på fjärrvärmenätet.

– Det är glädjande att allt fler ser fördelarna med fjärrvärme i byggprocessen, både till byggbodar och att torka ut byggnader. Det är en viktig insats för att hushålla med den elkapacitet vi har, säger Richard Lundström, energisäljare på Mölndal Energi, i ett pressmeddelande.

Byggbodarna är placerade vid GoCo Health Innovation City, ett nytt område i Mölndal utanför Göteborg. Det är Wangeskog Hyrcenter som äger byggbodarna och de kommer att kunna värmas upp av fjärrvärme även på framtida byggarbetsplatser.

Bevaka ämnen i artikeln

Värme Hållbarhet Produktion
Fackområden

El & Tele Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter