Varan har lagts till i varukorgen

Satsar på energirådgivning för företag

Malmö
Malmö stad erbjuder extra rådgivning om energianvändning till företag. Foto: Malmö stad
Med anledning av energikrisen erbjuder Malmö stad nu utökad rådgivning till företag. Satsningen ska sänka Malmöföretagens energikostnader och minska klimatpåverkan.

Energi- och klimatrådgivning är en kostnadsfri, opartisk och lokalt anpassad service från kommunen. Rådgivningen är till för privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar.

På grund av de höga elpriserna erbjuder Malmö stad från och med den 14 november nu utökad rådgivning för företag. Målgrupp för rådgivningen är små och medelstora företag i Malmö inom alla branscher.

Syftet är att ge stöd i energibesparande åtgärder för att minska elkostnaderna och energianvändningens klimatpåverkan. 

Fler energi- och klimatrådgivare

Den utökade rådgivningen är kostnadsfri och oberoende och kommer ges av Malmö stads energi- och klimatrådgivare, som under hösten och vintern stärks upp med fler personer.

Bland annat erbjuder energi- och klimatrådgivarna platsbesök på företagen där man tillsammans går igenom energisituation, analyserar energianvändning och ger rekommendationer på åtgärder.

– Genom att erbjudas extra stöd kring att minska sin elförbrukning kan Malmös företag snabbt få lägre elräkningar och minska sin klimatpåverkan, både i närtid och på längre sikt. Det är positivt både för det enskilda företaget och för samhället, säger Stefana Hoti (MP), ledamot i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Bevaka ämnen i artikeln

Bygg- och energikris Energi Energieffektivisering
Fackområden

El & Tele Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter