Varan har lagts till i varukorgen

TV: Ny bok om effektivare bostadsbyggande

Bostäder 25 mar 2022

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

I boken presenteras en agenda för ett mer effektivt bostadsbyggande med den boendes önskemål i fokus. Foto: Manfred Otterheim
Boken "Bygg för fler! Agenda för bostadsbyggande" ger förslag på hur man ska få till ett effektivt bostadsbyggande så att så många som möjligt kan få den typ av boende de önskar. I ett tv-inslag berättar författarna om boken.

Det finns många faktorer som gör att det inte byggs för fler i Sverige. Lägre kostnader leder inte med automatik till lägre priser på boende, men är en förutsättning.

I boken presenteras en agenda för ett mer effektivt bostadsbyggande med fokus på återvinning av kunskap, prefabricering, samarbete, digitalisering och nya affärsmodeller med den boendes önskemål i fokus.

Det görs genom intervjuer med innovativa företrädare inom och utom byggbranschen och med exempel från lyckade satsningar.

Boken vänder sig till beställare av bostadsproduktion, privata såväl som offentliga, men också leverantörer, entreprenörer, investerare och politiker. Eller till den som är engagerad i bostadsfrågan.

Författare är Henrik Melkstam och Mikael Sjölin. I inslaget berättar de mer om boken.

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Produktion Upphandling
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter