Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
Spara energi i storkök med behovsstyrd ventilation
Ventilation 15 mar
storkok-rapport-om-behovsstyrd-ventilation
Det finns en stor potential för energibesparing i storkök. Foto: Doug Olson/Mostphotos
Energianvändningen kan minska med mer än 30 procent om ventilationen styrs utifrån verkligt behov. Det visar en ny förstudie som ska öka kunskapen om behovsstyrd ventilation i storkök.
Ventilationen i storkök sker traditionellt med konstanta luftflöden under hela matlagningsprocessen för att säkerställa att all fukt och matos förs ut. Men behovet av ventilation varierar beroende på när, hur och var i köket matlagningen sker.

Fortsätt läsa – starta din prenumeration!

För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång
till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter
om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som
du själv kan styra.


Prova kostnadsfritt i 14 dagar.

Bevaka ämnen i artikeln

Ventilation Energi Energieffektivisering Lokaler Projektering Teknik
Fackområden

Förvaltning VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter