Varan har lagts till i varukorgen

TV: Praktisk handbok för utemiljöarbete

Utemiljö 11 maj 2022

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Boken ger förslag till arbetsmetoder och rutiner för att upprätthålla önskad kvalitet på utemiljön. Foto: Manfred Otterheim
Utemiljö handlar om skötsel och förvaltning av utemiljö. Boken är framtagen av Hans Andrén i samarbete med Lennart Wahlstedt. De berättar i inslaget om boken och vad som är nytt i den nya femte utgåvan.

Utemiljö är en praktisk handbok för dig som arbetar med utemiljöarbete inom park-, fastighets- och kyrkogårdsförvaltning eller på golf- och idrottsanläggningar.

I boken finns samlad nödvändig grundläggande kunskap inom området och förslag ges till arbetsmetoder och rutiner för att upprätthålla önskad kvalitet på utemiljön. Med hjälp av arbetsbeskrivningar uppställda i punktform ges direkt hjälp i utformningen av arbetet, såväl för arbetsledning som personal.

Boken kan användas vid validering och utbildning mot kompetensnivån för TCYKs Yrkesbevis 1 – skötsel och förvaltning av utemiljö. Den är producerad i nära samarbete med yrkesverksamma praktiker för att ge en rättvisande bild av yrkeslivet. I arbetet har deltagit ett flertal representanter från utemiljö- och fastighetsbranschen.

Utemiljö är samordnad med terminologi och struktur i Moviums Skötselmanual 98, AMA Anläggning 20 och RA 20 Anläggning samt AFF Tjänstebeskrivning SD – Utemiljö. Den kan därför också fungera som stöd vid upphandling och projektering.

Bevaka ämnen i artikeln

Utemiljö Utbildning
Fackområden

Anläggning Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter