Varan har lagts till i varukorgen

Telefonslussen öppen – för frågor om föreskrifter

Bestämmelser 24 feb 2022
telefon
Ring så svarar Boverket på frågor om föreskrifterna om detaljplan. Foto: Mostphotos
Sedan 1 januari är det skarpt läge för de nya föreskrifterna om detaljplan och allmänna råd om planbeskrivning. Nu går det att ställa frågor om detta på en särskild telefonsupport.

Det var vid årsskiftet som de nya reglerna började gälla fullt ut. Därmed är Boverkets föreskrifter om detaljplan och föreskrifter och allmänna råd om planbeskrivning obligatoriskt att använda för nya planer.

De nya reglerna påverkar alla som producerar detaljplaner och som har en roll i detaljplaneprocessen. Bland annat handlar kraven om hur planer ska utformas och göras tillgängliga digitalt.

Svar finns att få

För den som har frågor finns nu svar nära till hands. Boverket har nämligen öppnat ett särskilt stöd man kan vända sig till via telefon för att få hjälp med frågor om hur föreskrifterna ska tillämpas.

Numret att ringa är 0455-35 30 00. Frågor besvaras mellan klockan åtta och nio på morgonen varje torsdag. Den vägledning som sedan tidigare finns på PBL kunskapsbanken om föreskrifterna har nu fyllts på med ytterligare texter om genomförandefrågor.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Bestämmelser
Fackområden

Anläggning Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial