Varan har lagts till i varukorgen

Stöd för upphandling av energieffektivisering

huvudbild_upphandling_stod
Genom strategiska inköp går det att bidra till minskad energianvändning. Foto: Syda Productions
Energieffektiviseringsföretagen och Energikontoret Mälardalen har tagit fram ett stöd för att underlätta upphandling av energieffektiva varor och tjänster.

Offentliga inköp av energieffektiva varor, tjänster och byggnader bidrar till en minskad energianvändning och bättre klimat i Sverige. Att ställa krav gällande energifrågor i upphandling kan även bidra till att nå flera samhälleliga mål inom miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.

Det är ändå inte alltid lätt att veta vilka krav eller rekommendationer som finns gällande inköp och upphandlingar av energieffektivisering. Problematiken har uppmärksammats av Energieffektiviseringsföretagen och Energikontor Mälardalen och de har tagit fram ett dokument som ska fungera som ett konkret praktiskt stöd.

Stödet behandlar krav och rekommendationer vid upphandling eller inköp av energieffektiviserande produkter och tjänster. Dokumentet består av listor, bland annat för värmesystem, varmvatten, belysning och värmepumpar & kyla. I listorna finns också kommentarer och länkar.

Bevaka ämnen i artikeln

Energieffektivisering Hållbarhet Upphandling
Fackområden

Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter