Varan har lagts till i varukorgen
Alternativ metod för balkongrenovering
Renoveringar 15 feb 2022
huvudbild_balco_ext
Metoden med inglasning kan vara ett alternativ till konventionell tillbyggnad. Foto: Balco Group
En alternativ metod för balkongrenovering är att ta bort de gamla balkongerna. I stället kan balkongplattorna förlängas och glasas in.

Företaget Balco Group har tagit fram en lösning som innebär att ett isolerat och öppningsbart inglasningssystem adderas utanpå byggnaden tillsammans med betongplattor. Glasfasaden skyddar såväl de nya betongplattorna som befintliga fönster, dörrar och väggar. Hela arbetet görs från utsidan och stör inte de boende.

Efter slutförda byggnationer har varje lägenhet i byggnaden fått en uppvärmd, integrerad ny boendeyta på cirka 20 kvadratmeter. Ett extra rum har skapats, med målsättningen att den totala energiförbrukningen ska hållas oförändrad vid upp till 20 procent ökning av boendeytan.

Kan lösa trångboddhet

Lösningen, som går under namnet Balco Living, riktar sig främst till bostadsrättsföreningar, allmännytta, privata fastighetsägare samt entreprenörer som omvandlar kontorsfastigheter till bostäder. Kvadratmeterpriset är beräknat till ungefär 25 000 kronor.

− Det är ett komplement som ger våra kunder möjligheten att kunna välja mellan en ny balkong och ett extra rum. Vi ser det som ytterst spännande och en möjlighet att vara med och lösa problemet med trångboddhet, säger Kenneth Lundahl, vd och koncernchef för Balco Group i ett pressmeddelande.

Produkten kan även generera en höjning av värdet på fastigheten/bostaden och ge utsatta bostadsområden en möjlighet till uppgradering och statushöjning.

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Hållbarhet Konstruktion
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter