Varan har lagts till i varukorgen

TV: Praktisk handbok i ABK 09

Bestämmelser 7 dec 2022

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Boken vänder sig till alla som kommer i kontakt med avtalet ABK 09 genom sitt arbete. Foto: Manfred Otterheim
Juristerna Helena Dahlberg och Henrik Rosenqvist berättar i inslaget om sin nya bok, ABK 09 i praktiken. Boken belyser vilka konsekvenser standardavtalet får i praktiken och hur konsult samt beställare kan förhålla sig till detta.

ABK 09 är samhällsbyggnadssektorns standardavtal för konsultuppdrag. Att konsulter och beställare är väl insatta i avtalet och hur det påverkar den egna verksamheten och affären är av största vikt.

I boken ABK 09 i praktiken redogörs för de viktigaste regleringarna i ABK 09 ur ett verksamhetsperspektiv. Vilka konsekvenser standardavtalet får i praktiken och hur konsult och beställare kan förhålla sig till detta.

Vidare ges exempel på frågor som uppkommer och hur man genom att vara medveten om regleringarna kan hantera olika situationer för att förebygga problem och konflikter.

Boken vänder sig till alla som kommer i kontakt med ABK 09 i sitt arbete. Den är en praktisk handbok för medarbetare hos både konsulter och beställare. Boken kan även användas som en första ingång till ABK 09 för nyanställda och andra som snabbt behöver få kunskap om hur ABK 09 tillämpas i konsultuppdrag.

Författare är Helena Dahlberg, förbundsjurist Innovationsföretagen, och Henrik Rosenqvist, bolagsjurist Sweco Sverige.

Bevaka ämnen i artikeln

Bestämmelser Juridik Upphandling
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter