Varan har lagts till i varukorgen

TV: Ny bok slår ett slag för återbruk av byggmaterial

Återbruk 13 apr 2022

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Boken är ett bra stöd för de som vill komma igång med sitt återbruksarbete. Foto: Manfred Otterheim
Att återbruka byggmaterial är en fråga som får allt större vikt inom byggsektorn. I en ny bok har reportrarna Johanna Åfreds och Martina Strand Nyhlin samlat kunskap och erfarenhet i ämnet.

Boken Återbruk av byggmaterial presenterar goda exempel på hur man konkret har arbetat med återbruk i en mängd inspirerande projekt inom bygg-och fastighetsbranschen. Boken ger en nulägesanalys, diskuterar hinder och lösningar för återbruk samt beskriver materialens potential.

Exempel ges på hur betong från Köpenhamns tunnelbana hamnade i golvet på ett hälsokontor i Malmö och hur zinkplåt från ett finskt museum återbrukas på ett rymdobservatorium i Onsala.

I boken berättas det också om hur håldäck från hus som bombskadades under terrorattacken i Oslo 2011 fick ett nytt liv på en akutmottagning i staden och hur växter som togs om hand när Handelshögskolan i Göteborg revs blev en uppskattad återbrukspark.

Författarna Johanna Åfreds och Martina Strand Nyhlin berättar i inslaget mer om bokens innehåll och hur den kan användas.

Bevaka ämnen i artikeln

Återbruk Hållbarhet Miljö
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter