Varan har lagts till i varukorgen
Så skapas bra rumsklimat
Innemiljö 10 sep 2021
rumsklimat
En ny bok beskriver hur rumsklimat skapas med kombinationer av bygg- och installationsteknik. Foto: Iulia Bondar, Mostphotos
Det behövs system för både ventilation, värme, kyla, befuktning och avfuktning för att reglera ett rumsklimat så att det passar olika verksamheter. En ny bok beskriver detta utförligt.

Ökade krav på energieffektivisering har gjort att många nya byggnads- och installationstekniska system har utvecklats de senaste 40 åren.

Erfarenheter visar dock att det finns mindre lämpliga lösningar som kan orsaka exempelvis fuktskador, hälsoproblem och onödig energianvändning. Systemen har valts utan hänsyn till naturlagar som styr fuktförhållanden, termik och värmeflöde med mera.

Samband att ta hänsyn till

Boken ”Rumsklimatet – miljön mellan väggarna” innehåller bland annat exempel på samband mellan systemfunktioner och fysikens lagar som vi måste ta hänsyn till.

Kunskapen i boken behövs vid planering och förvaltning av byggnader och den kan användas av såväl yrkesverksamma inom byggbranschen som studenter inom området.

Bevaka ämnen i artikeln

Innemiljö Kyla Projektering Renoveringar Ventilation Värme
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter