Varan har lagts till i varukorgen
Portal om energisäkerhet stängs ner
Digitalisering 1 sep 2021
solceller
Energisäkerhetsportalen är ett resultat av en samling säkerhetsrelaterade aktiviteter och projekt som genomförts i Svenska kraftnäts regi. Foto: Mostphotos
Energisäkerhetsportalen hos Svenska kraftnät stängs ner. Ambitionen med portalen har varit att stödja säkerhetsarbetet inom elförsörjningen. Nu har portalen fyllt sitt syfte.

Energisäkerhetsportalen har funnits i över sju år för att stödja energiföretag i sitt säkerhetsarbete. Första inlägget på Energisäkerhetsportalen publicerades den 3 april 2014.

Sedan dess har ett antal större och mindre aktiviteter genomförts med syfte att stödja säkerhetsarbetet inom el-, naturgas-, värme- samt olje- och drivmedelsförsörjningen.

Syftet uppfyllt

Avsikten med portalen har varit att skapa en plattform för att tillgängliggöra styrande dokument, stöd och verktyg samt för att sprida information om aktuella händelser och nyheter, förklarar Emelie Juter, på Svenska kraftnät.

– Det syftet fylldes de första åren och har varit uppskattat, men vi stod i ett val mellan att göra ett större omtag kring Energisäkerhetsportalen med större uppdateringar eller att ge stödet via våra egna webbplatser. Vi landade i beslutet att ge information via respektive parts webbplats istället, säger Emelie Juter till Omvärldsbevakning.

Hänvisar vidare i frågan

Energisäkerhetsportalen har drivits av Svenska kraftnät i samarbete med Energimyndigheten och Energiföretagen Sverige.

I och med nedstängningen hänvisar man till de tre organisationernas säkerhetsavsnitt på respektive webbplatser: Svenska kraftnät, Energimyndigheten och Energiföretagen.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Digitalisering Energi
Fackområden

El & Tele
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial