Varan har lagts till i varukorgen

TV: En bransch på rätt väg

Digitalisering 24 sep 2021

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Vårt svep över svensk samhällsbyggnadssektor visar att den tekniska utvecklingen börjar ta fart på flera områden. Foto: Viktor Ginner
Samhällsbyggnadsbranschen är idag en bra bit från den digitala utvecklingens spets. Men det finns hopp. Vi har gjort ett svep över de nya tekniker som nu etableras i sektorn.

Under hösten arrangerar Geoforum Sverige och BIM Alliance en serie konferenser under vinjetten Arbeta smart inom planering och byggande 2021. I samband med detta har Omvärldsbevakning gjort nedslag på ett flertal områden där nya arbetssätt håller på att etableras i samhällsbyggnadsprocessen 

Utvecklingen syns tydligt. Det handlar om allt från parametreisk design till sensorteknik och den nationella geodataplattformen som lanseras i skarpt läge vid årsskiftet. 

Sammantaget är det en lång rad tekniker som bara de senaste åren hittat in i samhällsbyggandet. Detta är naturligtvis goda nyheter. Både i fråga om ökad effektivitet och för möjligheterna att nå hållbarhetsmålen.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Digitalisering Hållbarhet Teknik
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial