Varan har lagts till i varukorgen
Webbkurs ska stärka arkitekter i projektering
Arkitektur 4 okt 2021
webbutbildning
Kursen fokuserar bland annat på planering och hur arkitekten kan förbereda sig inför olika moment i ett projekt. Foto: Mostphotos
Landets arkitekter har fått ett nytt hjälpmedel. Med en särskild webbutbildning ska det nu gå att vässa kunskaperna kring projektering.

Organisationen Sveriges Arkitekter har lanserat en ny webbaserad utbildning. Fokus ligger på projektering.

Kursen innehåller bland annat begrepp och skeden att vara uppmärksam på. Tanken är att det ska bli tydligt var i processen man befinner sig och vilket som är nästa steg.

En bred målgrupp

Målgruppen är relativt bred. Det berättar kursledaren Mattias Hedberg Ek, arkitekt och uppdragschef på Fojab.

Mattias Hedberg Ek Mattias Hedberg Ek. Foto: Sveriges Arkitekter

– Alla kan gå den oavsett hur många år man jobbat i branschen. Men i första hand vänder sig kursen till de arkitekter som är nyexaminerade eller kanske har jobbat några år och känner att de vill ha lite överblick, säger Mattias Hedberg Ek i ett uttalande på Sveriges Arkitekters hemsida.

Enligt honom innehåller utbildningen en bred introduktion såväl som mer fördjupande delar.

Teori och praktik

Fokus ligger på både teori och praktik. Det finns också handfasta tips kring exempelvis planering av arbetet och hur arkitekten kan förbereda den egna insatsen inför olika moment.

Utbildningen ska också ge bättre koll på olika entreprenad- och upphandlingsformer samt arkitektens uppdrag och ansvar enligt ABK09. Att genomföra utbildningen tar ungefär två timmar.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Arkitektur Projektering Utbildning
Fackområden

Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial