Varan har lagts till i varukorgen

Första fastigheten som får ny miljöcertifiering

Hållbarhet 26 okt 2021
huvudbild_lidk
Fjällskivlingen 4, Änghagens Handelsplats, Lidköping. Foto: Arwidsro
Miljöbyggnad iDrift är ett nytt certifieringssystem från Sweden Green Building Council, SGBC, för alla fastigheter som redan är byggda och i drift. För första gången har den högsta guldnivån delats ut.

Fastighetsbolaget Arwidsro har certifierat den första byggnaden i Sverige i Miljöbyggnad iDrifts högsta nivå. I början av oktober gjorde SGBC en granskning som resulterade i att fastigheten Fjällskivlingen 4 vid Änghagens Handelsplats i Lidköping fick sitt certifieringsbevis.

90 procent av Sveriges befintliga byggnader kommer att stå kvar år 2050. För att vi ska klara klimatmålen måste de renoveras och hållbarhetsanpassas

Miljöbyggnad iDrift, som lanserades i juni 2000, är ett nytt certifieringssystem från SGBC för alla fastigheter som redan är byggda och i drift. Det är ett verktyg för att se över och förbättra Sveriges befintliga fastighetsbestånd och därmed bidra till att uppnå nationella och globala miljömål. Certifieringssystemet kan användas av alla fastighetsägare oavsett storlek, förvaltningsorganisation eller ägandetyp. 

− 90 procent av Sveriges befintliga byggnader kommer att stå kvar år 2050. För att vi ska klara klimatmålen måste de renoveras och hållbarhetsanpassas. Att vi nu har certifierat den första fastigheten i den högsta klassen, Miljöbyggnad iDrift Guld, visar att vi är på rätt väg. Arwidsros fastighet i Lidköping är ett positivt exempel på en effektiv certifieringsprocess och ett tajt samarbete mellan samtliga inblandande aktörer, säger Jimmy Möller, chef Miljöbyggnad och Miljöbyggnad iDrift, SGBC i ett pressmeddelande.

Bevaka ämnen i artikeln

Hållbarhet Miljö Renoveringar
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter