Varan har lagts till i varukorgen
Youtube-kanal för teknikfrälsta
Digitalisering 16 mar 2021
yotubekanalen-och-mark-kretz
Mark Kretz tipsar om en Youtube-kanal för teknikintresserade. Foto: Skärmdump, Energi- och Miljötekniska Föreningen
Energi- och Miljötekniska Föreningen har tillsammans med tidningen Energi & Miljö en Youtube-kanal fylld med intressanta teknikföredrag. Här tipsar Mark Kretz om några av dem.

– Föreningens viktigaste uppgift är att sprida kunskap om teknik. Det här är ett sätt, säger Mark Kretz på Energi och Miljötekniska Föreningen/Energi & Miljö.

Youtube-kanalen startade för snart två år sedan. De fyra första filmerna är väldigt korta på bara några minuter och handlar om projekt som Mark Kretz har skrivit om i tidningen Energi & Miljö. Sedan innehåller filmerna olika teknikföredrag, studiebesök och information om kurser som föreningen anordnar.  

– På grund av Corona har alla föreningens möten skett via Teams det senaste året och dessa har spelats in. Jag har lagt ut de flesta i kanalen. Det finns några som jag inte har hunnit med men de kommer så småningom.

Klimatanpassning och AI

Förra veckan publicerades teknikseminariet ”Utebliven klimatanpassning som leder till överhettade bostäder”. Seminariet hölls redan i somras men har fortfarande ett nyhetsvärde, menar Mark Kretz. Inte minst på grund av den senaste nyhetsrapporteringen om att värmeböljorna blir allt fler och att behovet av att kyla ner fastigheter blir större.

– Det är ett jätteintressant föredrag, säger Mark Kretz.

Ett annat föredrag som han vill tipsa om handlar om artificiell intelligens, AI, och styr och övervakning. Anders Kallebo, en av grundarna till företaget Myrspoven som arbetar med maskininlärning kopplat till fastighetsautomation och väderdata, berättar hur tekniken fungerar och vad den kan åstadkomma.

– Den är också väldigt aktuell.

Nedan kan ni se teknikseminariet om utebliven klimatanpassning.

Bevaka ämnen i artikeln

Digitalisering Energi Projektering Renoveringar Styr och övervakning Teknik
Fackområden

El & Tele Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter