Varan har lagts till i varukorgen
Premiär för Rörpodden
Projektering 17 maj 2021
rorpodden-installator
Rörpodden vänder sig till alla som är intresserade av säkra vatteninstallationer. Foto: Säker Vatten AB
Säker Vatten har lanserat en rörpodd där experter kommer att diskutera aktuella frågor inom rör, installationsarbete, vattenskador och legionellaspridning.

I första avsnittet av Rörpodden berättar Thomas Helmerson, en av Säker Vattens grundare, om hur det började och hur de första branschreglerna togs emot. Han menar att statusen på VVS-branschen var låg i slutet av nittiotalet och att de ville göra något åt det.  

– Det tog lång tid att skriva reglerna, vi höll på i tre, fyra år. Under den tiden hade vi mycket diskussioner med framför allt våra egna montörer och företag men även tillverkare, försäkringsbolag och myndigheter. Det gjorde att vi fick en förankring ute bland våra VVS företag. Så 2005 när reglerna kom var det ganska väl inarbetat och mottogs väldigt varmt, säger Thomas Helmerson.

I premiärprogrammet är även Thomas Lundgren, vd för Säker Vatten, gäst i studion. Tillsammans diskuterar de några rykten och påståenden om organisationen. Som att Säker Vatten bara startades för att tjäna pengar och att det går försäkringsbranschens ärenden.

Olika teman och vanliga frågor

Varje avsnitt av Rörpodden har ett tema och är ungefär 30 minuter långt. Programmet leds av Martin Brunnkvist som är teknikutvecklare på Säker Vatten. Han är den som oftast svarar på frågor via Tekniklinjen och podden har en stående punkt om detta.

En av frågorna i poddens första avsnitt är om man kan installera en tvättmaskin i en klädkammare som saknar golvbrunn.

– Jag tror och hoppas att podden kan komma till nytta och glädje, säger Thomas Lundgren, vd på Säker Vatten.

 

Bevaka ämnen i artikeln

Projektering Renoveringar Teknik Vatten och avlopp Värme
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter