Varan har lagts till i varukorgen

”Vi kan aldrig skydda oss helt från översvämningar”

Miljö 4 jun 2021
statens-fastighetsverk-huseby-kristian-skanberg
Kristian Skånberg berättar om Huseby bruk, som Statens fastighetsverk förvaltar, som ett exempel på en fastighet där det vid flera tillfällen under de senaste åren varit höga flöden av vatten. Foto: Privat & Mostphotos
Statens fastighetsverk har hand om tusentals objekt runt om i landet. En del av dem är redan i dag i riskzonen för att drabbas av översvämningar. Organisationens kunnande om historien hjälper till att hitta en del av riskerna.
Statens fastighetsverk, SFV, är en myndighet som förvaltar cirka 3 000 byggnader runt om i landet. Det är allt ifrån slott till teatrar, museer och departementsbyggnader. Potentiellt finns det många objekt som kan drabbas av översvämningar. För att ta reda på hur stora riskerna kan vara har kartmaterial över myndighetens fastigheter analyserats i geografiska informationssystem tillsammans med kartor från till exempel SMHI och MSB.
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Miljö Samhällsplanering Vatten och avlopp
Fackområden

Anläggning Förvaltning Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter