Varan har lagts till i varukorgen
Boktips: Rättsfallsguiden
Bestämmelser 21 jul 2021

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Rättsfallsguiden är till för alla som arbetar inom entreprenadrättens område. Foto: Manfred Otterheim
Rättsfallsguiden har kommit i en ny utgåva. Martin Peterson, en av författarna, berättar om bakgrunden till boken och dess innehåll.

Rättsfallsguiden presenterar referat av 216 domstolsavgöranden av särskild betydelse och intresse inom entreprenad- och konsulträtten och är avsedd att användas som uppslagsbok, guide och hjälpmedel för alla som arbetar inom entreprenadrättens område.

Boken har delats upp i områdena entreprenadrätt (kommersiella entreprenader och konsumententreprenader), konsulträtt, offentlig upphandling och övrigt. Referaten har strukturerats så att de enkelt ska kunna hittas efter de rättsregler som finns.

Längst bak i boken finns även en tabell över vilka regler i AB 04, ABT 06, ABK 09, ABS 18, konsumenttjänstlagen och lagen om offentlig upphandling som var aktuella i respektive rättsfall. Denna tabell är tänkt att kunna användas för att hitta rättsfall som har berört en viss specifik bestämmelse. Boken innehåller även ett tydligt sakordsregister.

Martin Peterson, en av bokens fyra förtattare, berättar i inslaget om bokens bakgrund och innehåll.

Bevaka ämnen i artikeln

Bestämmelser Juridik Upphandling
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter