Varan har lagts till i varukorgen

Kajsa Hessel blir Svensk Byggtjänsts nya vd

Digitalisering 8 jan 2021
kajsa
I vår tar Kajsa Hessel över som vd på Svensk Byggtjänst. Foto: Tobias Sterner
Kajsa Hessel har utsetts till ny vd för AB Svensk Byggtjänst. Kajsa kommer närmast från tjänsten som regionchef hos Sweco. Hon tillträder den nya tjänsten den 1 april och efterträder Urban Månsson som valt att lämna efter fem år som vd.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla Svensk Byggtjänst, säger Kajsa Hessel. För mig är Svensk Byggtjänst den samlande kraft som Sverige behöver för att lyckas skapa en riktigt hållbar, effektiv och produktiv samhällsbyggnadssektor. Det är en stor ära att få möjlighet att vara med och driva en sådan meningsfull och viktig verksamhet.

– Vi i styrelsen är mycket glada över att Kajsa tackat ja till att vara med och leda bolagets framtida utveckling, säger Svensk Byggtjänsts ordförande Ingela Lindh. Kajsas bakgrund och erfarenhet från såväl förlagsbranschen med digitalisering av produkter och tjänster, som från ledningsarbete inom hållbarhetsområdet rimmar väl med Svensk Byggtjänsts framtida utvecklingsarbete. Vi har tagit stor hänsyn till dessa områden i rekryteringsprocessen.

Hållbarhet och digitalisering i fokus

– Vi har stora utmaningar framför oss i vår bransch. Hållbarhetsfrågorna måste fortsätta att integreras i de dagliga processerna och digitaliseringens alla möjligheter behöver användas för att skapa en bransch i samklang med omvärldens krav. Svensk Byggtjänst står idag på stabil grund inte minst tack vare avgående vd Urban Månssons arbete och bolaget ska även i framtiden vara samhällbyggnadsbranschens självklara kunskapscentrum, säger Ingela Lindh.

Kajsa Hessel har sedan 1999 verkat i ledande befattningar inom kunskapsintensiva tjänsteföretag så som rekryteringskonsulting, informationsförlagsverksamhet, konsulting inom byggprojektledning och nu senast installationsprojektering. Sedan 2017 har hon aktivt drivit branschens hållbarhetsfrågor inom Etiska Rådet och som ordförande för branschföreningen Byggcheferna. 2020 blev hon utsedd till Årets Samhällsbyggare.

Bevaka ämnen i artikeln

Digitalisering Samhällsplanering
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter