Varan har lagts till i varukorgen

Teknikhandboken släpps i ny utgåva

Arbetsmiljö 2 feb 2021
teknikhandboken
Entreprenörer och personer i produktion är målgrupper för boken. Foto: Viktor Ginner
Nu lanseras den femte upplagan av Byggarbetsplatsens teknikhandbok. Innehållet har uppdaterats och kompletterats med ett helt nytt avsnitt.

Byggarbetsplatsens teknikhandbok ges ut av Byggföretagen. Boken tas fram genom ett samarbete mellan sakkunniga på olika nivåer och fokus ligger på ett flertal områden inom produktion och planering.

Enligt Byggföretagen riktar sig boken främst till entreprenörer och personer som är involverade i produktion. Den nya och femte upplagan kommer med en rad nyheter.

Resultat från utvecklingsprojekt

Bland annat finns resultat från ett nytt utvecklingsprojekt samt tillkomna råd som ska ge säkrare byggarbetsplatser. Därutöver innehåller boken ett nytt avsnitt om brand.

per åhman Per Åhman. Foto: Byggföretagen

– Boken är ett bra redskap för yrkesutbildade personer och beskriver inte hur man ska bygga, utan fokuserar istället på bra tips att tänka på när man utför vissa arbeten med hänvisningar till ytterligare information, säger Per Åhman som är samordningsansvarig för forskning och utveckling på Byggföretagen.

Hjälp av expertis

Boken tas fram med hjälp av expertis inom bland annat miljö, akustik, brand, fukt, installationer, ställningar, upphandling och entreprenadjuridik. Sammanlagt har ett 30-tal sakområdesexperter medverkat i arbetet.

Ursprungligen har själva idén utvecklats tillsammans med Svenska byggbranschens utvecklingsfond, SBUF. Idag används boken även som utbildningsmaterial i många skolor.

Bevaka ämnen i artikeln

Arbetsmiljö Produktion Utbildning
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter