Varan har lagts till i varukorgen
Boktips: Rita detaljer
Arkitektur 5 feb 2021

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Rita detaljer är en handbok för arkitekter och byggnadsingenjörer i system- och bygghandlingsskedet. Foto Manfred Otterheim
Arkitekten Niclas Hedin delar i en ny bok med sig av sina gedigna kunskaper om hur man ska rita detaljer i ett byggprojekt.

Att bygga hus med hög prestanda kräver genomtänkta detaljer eftersom de har stor indirekt inverkan på flera faktorer som energi, fukt och termiskt klimat.

Boken Rita detaljer besvarar frågor som: Vad är en detalj? Vilka detaljer är viktiga att redovisa? Vilken information ska redovisas i detaljen? Hur går man tillväga för att rita detaljer? 

Den vänder sig till alla som vill veta mer om hur byggnader byggs och till praktiserande arkitekter, konstruktörer och byggnadsingenjörer som håller på med eller vill lära sig mer om att rita detaljer.

Svensk Byggtjänst nominerade boken till Årets bok 2020 och Omvärldsbevakning har träffat författaren Niclas Hedin som berättar om boken.

Bevaka ämnen i artikeln

Arkitektur Kompetens Konstruktion Projektering
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad
Fler nyheter