Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
Belysningen i fokus i ombyggda Regnbågsallén
Belysning 21 dec 2021
belysning_regnbagsallen_lulea
Ljuset längs med gångstråken har en neutral färgton och ska vara funktionell i Regnbågsallén. Foto: Akademiska hus
Regnbågsallén vid Luleå tekniska universitet har byggts om. En del av satsningen har varit på belysningen, som blandar varmt och kallt ljus.
Luleå tekniska universitet bildades i början av 1970-talet. Då byggdes även Regnbågsallén, en 300 meter lång gata för fotgängare och cyklister som går rakt genom campus och delar universitetet i två delar.

Fortsätt läsa – starta din prenumeration!

För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång
till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter
om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som
du själv kan styra.


Prova kostnadsfritt i 14 dagar.

FAKTA Projekt Regnbågsallén

Plats: Luleå tekniska universitet
Budget: 120 miljoner kronor
Beställare: Akademiska hus
Arkitekt: Thyréns

Källa: Akademiska hus
Bevaka ämnen i artikeln

Belysning Hållbarhet Markarbeten Utemiljö Återbruk
Fackområden

Anläggning El & Tele Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

FAKTA Projekt Regnbågsallén

Plats: Luleå tekniska universitet
Budget: 120 miljoner kronor
Beställare: Akademiska hus
Arkitekt: Thyréns

Källa: Akademiska hus