Varan har lagts till i varukorgen

Boktips: Minimikrav för luftväxling. Utgåva 12

Arbetsmiljö 25 aug 2021

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Skrift om luftflöden har uppdaterats. Foto: Manfred Otterheim
Boken har kommit i ny utgåva där källhänvisningarna på ett sjuttiotal ställen har uppdaterats med anledning av nya krav i AFS 2020:1 Arbetsplatsens utformning.

Boken Minimikrav på luftväxling anger omkring 500 luftflödesvärden för olika verksamheter. Utgåva 12 är en uppdatering främst vad avser luftflödenas referenser där Arbetsmiljöverkets AFS 2020:1 Arbetsplatsens utformning haft stor påverkan. Även avsnittet om samhällskraven är uppdaterat.

Innehållet i boken är en tolkning av Boverkets byggregler, Arbetsmiljöverkets föreskrifter, Folkhälsomyndighetens allmänna råd och andra dokument.

Boken riktar sig huvudsakligen till VVS-konsulenter och ventilationsentreprenörer för att dimensionera ventilationssystem och då uppfylla exempelvis de övergripande funktionskrav som anges i Boverkets byggregler, men också i andra myndigheters kravställande.

Bevaka ämnen i artikeln

Arbetsmiljö Innemiljö Projektering Renoveringar Ventilation
Fackområden

Förvaltning VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter