Varan har lagts till i varukorgen

Nu lanserar vi hållbarhetsguider

guider-webb
Nu kan du ta del av några av de guider som Informationscentrum för hållbart byggande, ICHB har tagit fram. Montage: Tobias Sterner
Inspiration och information om allt från renovering till giftfria och hållbara material. Det utlovas när vi nu publicerar en lång rad guider från Informationscentrum för hållbart byggande, ICHB.

Omvärldsbevakning delar nu med sig av några av de guider som Informationscentrum för hållbart byggande, ICHB har tagit fram inom olika områden. 

– Vi ser att guiderna kan fungera som inspiration och information som kan användas för att fatta hållbara beslut när du bygger och renoverar, säger Charlotte Steen, chefredaktör för Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst.

ICHB främjar en ökad energieffektivisering vid renovering och energieffektivt byggande med användning av hållbara material och låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv.

Sedan 2017 har Svensk Byggtjänst drivit ICHB tillsammans med RISE, Energikontoren Sverige, Sustainable Innovation och IVL Svenska Miljöinstitutet som en externt upphandlad tjänst från regeringen. Men från och med 2021 är det Boverket som tagit över driften.

Guiderna är kvalitetssäkrade och sammanställda av sakkunniga. Men tänk på att alla projekt är unika och du ansvarar för att undersöka vilka förutsättningar just ditt projekt har.

Observera att guiderna inte är uppdaterade sedan publiceringen på ICHB.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energieffektivisering Guider Hållbarhet Miljö Återbruk
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial