Varan har lagts till i varukorgen
Boendegemenskap och utemiljö
Bostadsbolag satsar på egna trädgårdsmästare
Utemiljö 16 sep 2020
_3c43873-1-1
Trädgårdsmästarna Annelie och Isabel planterar vinbärsbuskar i Hökarängen, vilka ger bär som ett kafe i närheten ska få använda till sina bakverk. Foto: Bengt Alm
Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem tror de får mer välskötta utemiljöer med egna trädgårdsmästare. De ser flera fördelar.

Att anställa egna trädgårdsmästare kostar lika mycket som att anlita en entreprenör men man får mycket bättre kontroll och mer hållbara miljöer, säger Natalie Bahez, utemiljösamordnare hos Stockholmshem.

_ba93684

 

Trädgårdsmästarna är på plats mer och lär känna sitt område och de som bor där. De gör ofta det där lilla extra för utemiljön.

 

Styra arbetet bättre

Beslutet att satsa på egna trädgårdsmästare kommer från Stockholmshems vd Anette Sand som vill värna om utemiljöerna. De gröna uterummen har fått en ökad betydelse för många människor nu under coronapandemin.

– Med egenanställda trädgårds­mästare kan vi styra arbetet med vår utemiljö bättre. Det betyder att vi kan satsa på vackrare miljöer som ger en ökad trygghet och gladare hyresgäster, säger Natalie Bahez. 

Lär känna sitt område

Under 2019 projektanställde Stockholmhem två trädgårds­mästare och i år har det kommunala bostads­bolaget rekryterat ytterligare sju. 

 – Och fler kommer det att bli, då insatsen känns helt rätt och har visat sig ge utdelning i vår NKI, Nöjd kund-index, säger Natalie Bahez.

I Hökarängen söder om Stockholm, som var den första platsen där man testade egna trädgårdsmästare, har man snabbt kunnat se ett positivt resultat när man tittat på miljöerna runt husen.

– Trädgårdsmästarna är på plats mer och lär känna sitt område och vet vad som behöver göras, dessutom lär de känna de som bor där. De gör ofta det där lilla extra för utemiljön, berättar Natalie Bahez. 

Bevaka ämnen i artikeln

Utemiljö Miljö Bostäder
Fackområden

Anläggning Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter