Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
Så lägger du upp din bevakning
10 aug 2020

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Välkommen till Omvärldsbevakning! Här får du tillgång till djupgående analyser, artiklar och aktuell forskning från byggbranschen. Du behöver inte ens hålla koll själv - vi gör det åt dig. Ställ in din bevakning så informerar vi dig så fort du har läsning som rör ditt intresseområde.

Så här gör du för att komma igång och få ut den riktiga nyttan med tjänsten.

Innan du lagt till några intresseområden är bevakningen tom. Det ändrar du lätt genom att klicka på "Lägg till ämnen" och välja de ämnen du vill att vi håller dig informerad om. När du gjort ditt val klickar du på den gula knappen "Lägg till markerade" för att aktivera bevakningen.

Så filtrerar du nyhetsflödet

Förutom att bevaka specifika ämnesord kan du även filtrera nyhetsflödet utifrån dina valda verksamhetsområden. Under "notifieringar" ställer du in specifikt vilka områden du vill bevaka samt hur ofta du önskar få sammanställda utskick levererade till din inkorg. När du gjort ditt val visas en skylt överst på sidan som visar att dina områden är sparade.

Så filtrerar du i inloggat läge

Vill du kan du även filtrera de artiklar som visas på sajten i inloggat läge. Det gör du genom att gå till förstasidan på Omvärldsbevakning och klicka "Filter aktivt/inaktivt" under fliken "Nyheter". När du gör det fälls en rad ut med knappar för respektive bevakningsområde. Från början är alla knappar aktiverade.

Klicka ur de du inte vill följa, så visas bara artiklar som markerats med den färg som innehåller information ur valda bevakningsområden.
Kom dock ihåg att du behöver ändra tillbaks för att se artiklar ur de andra områdena senare. Det gör du genom att antingen välja till en områdesknapp eller klicka "återställ filter" för att återvända till att visa alla artiklar.

När du valt en artikel som intresserar dig får du förslag på ämnen som tas upp i artikeln som du kan addera till dina bevakningsmejl. Finns redan något av ämnena i din bevakning visas den gulmarkerad. Väljer du att lägga till någon av de grå flaggorna sparas ämnesordet automatiskt till din bevakning.

Under fliken "Play" hittar du filmade nyhetsinslag och reportage. Här sparas inga inställningar när du väljer rubrik. Du filtrerar helt enkelt bara filmerna utifrån område för att enklare kunna navigera mellan dem.

Ta hjälp av våra experter

Byggtjänsts omvärldsbevakning ger dig även möjlighet att ta del av svar från våra experter. Kanske hittar du svar på just din fråga i vår svarsbank som innehåller över 200 svar på branschspecifika frågor?
Hittar du inte det du söker har du möjlighet att själv ställa en fråga. Formulera vad du vill veta och välj område så skickas frågan till den expert som är bäst lämpad att svara på din frågeställning.

Vårt mål är att hjälpa dig att ha koll på vad som händer i omvärlden.
Ju bättre input vi får från dig i form av bevakning och frågor till våra experter ju djupare kan vi gräva för att leverera exakt rätt artiklar till dig. Testa gärna angränsande områden över tid så kommer vi fram till den bästa bevakningen för just dig.

Är du inte redan användare av tjänsten men vill testa att göra din egen bevakning? Då har du möjlighet att prova tjänsten gratis i 14 dagar.

Bevaka ämnen i artikeln

Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Fler nyheter