Varan har lagts till i varukorgen

Träbok uppdaterad mot konstruktionsregler

Bestämmelser 10 mar 2020
svenskt trä
Boken som ska underlätta träbyggande har gjorts om efter att konstruktionsreglerna ändrades förra året. Foto: Svenskt Trä
En ny utgåva har lanserats av boken Dimensionering av träkonstruktioner. Innehållet är nu uppdaterat efter ändringarna i Boverkets konstruktionsregler EKS 11.

Det är organisationen Svensk Trä som ger ut Dimensionering av träkonstruktioner. Boken utgörs av tre olika delar och används både som läromedel och av yrkesverksamma byggingenjörer och konstruktörer.

Nu finns en uppdatering. Innehållet bygger på Eurokoderna och förra året ändrades de svenska tillämpningsreglerna, vilket återspeglas i den nya utgåvan.

Ska underlätta dimensionering

Precis dom tidigare är tanken att boken ska underlätta dimensionering och projektering av bärverk med träbaserade material i den bärande stommen. Det uppger Patrice Godonou, senior konstruktör på Svenskt Trä, i ett pressmeddelande.

– Vi har moderniserat layouten, anpassat till Boverkets nya konstruktionsregler EKS 11 samt rättat till en del felaktigheter och otydligheter, säger han i ett pressmeddelande.

Fakta om trä

Publikationen innehåller grundläggande fakta om trä som byggmaterial och projektering av träkonstruktioner, regler och formler. Därutöver finns även olika typer av dimensioneringsexempel.

Den nya utgåvan kom i slutet på februari i år. Samtliga tre delar ges även ut i digitala versioner på engelska.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Bestämmelser Konstruktion
Fackområden

Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial