Varan har lagts till i varukorgen
Coronaviruset stoppar Nordbygg
Bostäder 13 mar 2020
huvudbild_nordbygg18
Nordbygg arrangeras jämna år på Stockholmsmässan i Älvsjö. Foto: Bosse Lind
Efter regeringens beslut att begränsa allmänna sammankomster på grund av coronasmittan flyttas Nordbygg 2020 fram. Mässan var planerad till den 21-24 april, men arrangörerna flyttar den nu till slutet av september.

Nordbygg är Europas största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och lockar vartannat år runt 50 000 besökare från byggsektorn i Sverige, men även från övriga Skandinavien, Baltikum och Europa.

– Våra utställares och besökares säkerhet är vår högsta prioritet. Vi vill ge mässan de bästa förutsättningar att kunna genomföras längre fram och nu arbetar Stockholmsmässan för att flytta hela det gigantiska evenemanget till slutet av september, säger Peter Söderberg, projektchef på Nordbygg, i ett pressmeddelande.

Tusentals påverkas

Stockholmsmässan kommer att återkomma med mer information till utställare och besökare så snart som möjligt.

Det är många aktörer som påverkas och vi ska göra vårt yttersta för att skadan ska bli så liten som möjligt

– Det handlar om över 800 utställande företag och runt 50 000 besökare som behöver planera om. Till det all logistik kring boende, transporter, mat, dryck och utrustning för alla dessa människor. Det är många aktörer som påverkas och vi ska göra vårt yttersta för att skadan ska bli så liten som möjligt, säger Peter Söderberg.

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Renoveringar Samhällsplanering Samverkan
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter