Varan har lagts till i varukorgen
120 ton solceller kommer lastat
Elproduktion 5 jun 2020
soceller.webb
Driftsättningen av solcellsanläggningen beräknas till årsskiftet 2020/2021. Foto: Solteh
I veckan har installationen av nordens största solcellsanläggning börjat. 210 ton med solpaneler har lyfts upp på det 300 000 kvadratmeter stora taket på Hisingen i Göteborg.

I början av 2019 gick företaget Castellum ut med planerna på storsatsningen ”100 på sol”, vilket innebär att man bygger 100 solcellsanläggningar på befintliga byggnader fram till 2025. En av dessa byggnader är Castellums stora logistikpark på Hisingen i Göteborg. 

– Vi har lång erfarenhet från kraft och solindustrin och det går hand i hand med den utveckling vi ser där företag i allt högre utsträckning satsar på hållbar energi i stor skala, säger Teresia Gillgren, operativ chef och projektledare på Swede Energy, partner i projektet, i ett pressmeddelande. 

Under den gångna veckan har 650 pallar med bland annat 210 ton solceller lyfts upp på det 300 000 kvadratmeter stora taket. Ett gigantiskt projekt på alla sätt och vis som resulterar i 3,3 GWh, vilket motsvarar 660 standardvillors elkonsumtion per år, skriver Swede Energy i ett pressmeddelande.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Elproduktion Elinstallation Eldistribution Miljö
Fackområden

El & Tele Förvaltning Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial