Varan har lagts till i varukorgen
Se över din kylanläggning
Bestämmelser 31 jan 2020
Förbudsskylt mot R404A, R507A i en livsmedelsbutik
Ägare av livsmedelsbutiker är några av de som berörs av de nya reglerna om köldmedier. Foto: Mostphotos, alltomfgas (bildmontage)
Vid årsskiftet infördes restriktioner när det gäller hanteringen av köldmedier med hög växthuspåverkan. Du får bland annat inte fylla på med nytt köldmedium av typen R404A om du har en kyl- eller frysanläggning med över 10 kilos fyllning.
Det är hög tid att du skaffar dig kontroll på läget om du inte redan känner till de nya kraven. Varför? Jo, om du köper nytt köldmedium fast du inte får riskerar du höga böter. Har du en kylanläggning som är kritisk för din verksamhet kan det dessutom bli väldigt dyrt om anläggningen blir stillastående på grund av ett läckage och det tar tid för dig att hitta en lösning. Sen har vi förstås även miljöaspekterna som är den största bakgrunden till de nya kraven om köldmedier som återfinns i den så

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Bestämmelser Hållbarhet Kyla Miljö Teknik Underhåll
Fackområden

Förvaltning VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter