Varan har lagts till i varukorgen

Digital bostadstjänst utmanar andra plattformar

Bostäder 26 feb 2020
tmpl
Via den nyutvecklade appen ska hyresgästen till exempel kunna boka tvättid, göra felanmälningar, betala hyresavin och kommunicera med andra boende. Foto: Tobias Sterner
Appen Tmpl ska vara behjälplig för både boende och för fastighetsägare. Den skapades av bostadsbolaget Wallenstam som tyckte att det saknades bra plattformar att tillgå.

Grundidén till Tmpl var att man skulle samla och flytta alla bostadsrelaterade frågor till en och samma app. Via appen ska hyresgästen till exempel kunna boka tvättid, göra felanmälningar, betala hyresavin och kommunicera med andra boende.

Bland kunderna till appen finns i dag fastighetsbolagen Oscar Properties, Wallenstam och Hufvudstaden. De har idag kontrakterade fastighetsägare med bestånd på sammanlagt omkring 250 000 lägenheter. 

Sociala medier passar inte för boendefrågor

Tmpl:s grundare Henrik Svanqvist säger att när de letade efter en liknande tjänst hittade de ingen.

–Vi insåg att man oftast använde Facebook eller andra sociala medier, men att det också är en plats där man egentligen inte vill hantera den här typen av frågor, säger han till Dagens industri.

Wallenstam testade först Tmpl på 400 av sina kunder våren 2019 och har sedan dess erbjudit  tjänsten till fler och fler. Planen är att alla hyresgäster ska få tillgång till Tmpl under 2020. 

Enligt Henrik Svanqvist har responsen från kunderna hittills varit bra. De har hört om ensamma tjejer som varit på väg hem i bussen och fått eskort till bostaden, studenter som erbjudit läxhjälp till yngre i huset, gamla som fått hjälp med olika bestyr. 

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Digitalisering
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter