Varan har lagts till i varukorgen
Renoveringsbehov oroar branschen
Renoveringar 18 dec 2020
huvudbild_oversvammad-vag
Kvaliteten på svenska vägar blir sämre. Det är också stora skillnader mellan länen när det kommer till vägkvalitet, där skogs- och glesbygdslänen har sämre vägar än resterande län i Sverige. Foto: Mostphotos
I en ny rapport från WSP framkommer stor oro inför renoveringsbehoven av gemensamma tillgångar. Branschorganisationerna är oroliga för el- och vattenförsörjning, vägar och byggnader.
Många av Sveriges gemensamma samhällstillgångar är i stort behov av upprustning och förädling. I rapporten ”Sverige behöver renoveras – status, behov och sårbarheter i våra gemensamma tillgångar” har analys- och teknikkonsultföretaget WSP granskat åtta viktiga samhällstillgångar som blir allt mer sammankopplade och beroende av varandra.  

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Samhällsplanering Samverkan Bostäder Digitalisering Elproduktion Eldistribution Energi Telekommunikation Vägar och gator Transportsystem Vatten och avlopp Lokaler
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter