Varan har lagts till i varukorgen

E-utbildning lyfter etik i byggbranschen

Utbildning 24 aug 2020
etik_webb
Maria Hernroth representerar Byggföretagen i Samhällsbyggnadssektorns etiska råd. Foto: Mostphotos/Peab/montage
Korruptionsbekämpning och mångfald. Det är en del av innehållet i en ny e-utbildning med fokus på etiska frågor i byggbranchen. Utbildningen är gratis att genomföra.

Det är Samhällsbyggnadssektorns etiska råd som står bakom satsningen. Med en ny e-utbildning i byggetik hoppas föreningen att fler ska få kunskaper som främjar en trygg och inkluderande bransch.

Fokus ligger på korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens. Fortfarande görs allt för många övertramp på dessa områden trots att de flesta är medvetna om problemen, menar initiativtagarna.

Från tidigare arbete

Idén kommer från början från arbetet med digitalt kompetenshöjande insatser på Peab, berättar Maria Hernroth som är företagets hållbarhetschef och representant för Byggföretagen i det etiska rådet.

– Digitala utbildningar är här för att stanna och något vi inom etiska rådet såg kunde hjälpa oss i vårt uppdrag att driva förändring och att aktivt verka för korruptionsbekämpning och sund konkurrens, säger Maria Hernroth i ett pressmeddelande.

Extra viktigt nu

Hon menar att det är lätt att tappa bort de etiska frågorna i kristider och att den nya e-utbildningen därför är extra viktig just nu. Innehållet utgörs av korta filmer, enkla fakta och praktiska övningar.

Att genomföra utbildningen tar runt 20 minuter och kostar ingenting. Målgrupp är studenter såväl som yrkesverksamma.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Utbildning Jämställdhet och mångfald
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial