Varan har lagts till i varukorgen

De kan vinna Årets bästa renovering

Renoveringar 26 aug 2020
huvudbild_cirkusparken-nordost
Gavlegårdarnas förnyelse av stadsdelen Nordost har omfattat allt från renovering av fasader och balkonger till nya gårdsplaner och nya moderna återvinningsrum. Den omtyckta Cirkusparken har utformats enligt de boendes idéer och önskemål. Foto: AB Gavlegårdarna
Totalt är det fyra projekt som tävlar om priset Årets bästa renoveringsprojekt som Sveriges Allmännytta står bakom. Vinnaren utses den 31 augusti.

För sjätte året i rad anordnar branschorganisationen Sveriges Allmännytta tävlingen Årets bästa renoveringsprojekt. Syftet är att sprida kunskap om framgångsrika renoveringsprojekt och hitta goda exempel.

De olika projekten som tävlar ska utgå från de boende och deras behov och bedöms enligt tolv kriterier. Det handlar bland annat om nytänkande, boendepåverkan, mötesplatser, ekonomi och bevarande av kvaliteter och mervärden som projektet bidrar med. Det som är nytt för årets tävlingsomgång är ett ökat fokus på hållbarhet i renoveringar.

Fyra finalister

Finalisterna är Gavlegårdarnas förnyelse av stadsdelen Nordost, Tunabyggens renovering av bostadsområdet Tjärna Ängar, Enköpings Hyresbostäders renovering av Romberga och Svenska Bostäders ombyggnad av Kvarteret Hedvig.

Bidragen bedöms av en oberoende jury med åtta sakkunniga inom fastighetsutveckling och renovering. Vinnaren utses sedan genom en omröstning med medverkan från både juryn och alla deltagare på den digitala konferensen Fastighetsutvecklingsdagen som hålls den 31 augusti.

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter