Varan har lagts till i varukorgen

Styrbara robotar visar lägenheterna

Bostäder 30 apr 2020
robotvisning
Riksbyggen har haft premiär för sin nya satsning robotvisningar i två av sina bostadsrättsprojekt. Foto: Riksbyggen
Sitt kvar hemma i soffan och låt en robot visa dig runt i lägenheten du är intresserad av. I coronatider gäller det att vara kreativ.

Det är Riksbyggen som har lanserat robotvisningar av lägenheter. De har investerat i två robotar som kunden själv kan styra hemifrån och bestämma vilka delar och vinklar man vill titta närmare på i lägenheten som är till salu.

Tekniskt hjälpmedel i coronatider

Tidigare har Riksbyggen gjort direktsända livevisningar från lägenheter där mäklare visat tittarna runt. Men i den speciella situation vi nu befinner oss vill man erbjuda fler att kunna gå på visning, även personer i riskgrupperna eller de som är eller har varit sjuka. Men då hemifrån.

– Digitaliseringen för oss närmare varandra och omvärlden på många sätt och nu kan vi tillgodose det här behovet hos våra kunder, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Roboten kör runt i lägenheten

För att gå på en robotvisning ska kunden gå in på en webbsida och koppla upp sig. Därifrån kan roboten styras och köras runt i lägenheten.

Först ut att testa robotvisningar blir i bostadsrättsföreningen Framsidan i Haninge och bostadsrättsföreningen Åsikten Södra i Uppsala.

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Digitalisering Kris och beredskap
Fackområden

Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter