Varan har lagts till i varukorgen

TV: Skyddsrum blev mysigt studierum

Belysning 2 sep 2019
Den nya läsesalen i det gamla skyddsrummet på Ekonomikum erbjuder en stor variation av sittplatser samt en brasa mitt i rummet.
Mitt i lokalen finns det en gasolbrasa som man likt en lägereld ska kunna vila ögonen på när man tar en paus i studierna. Foto: Manfred Otterheim
På Ekonomikum i Uppsala har ett skyddsrum gjorts om till en modern studieyta, utifrån studenternas egna behov. Svensk Byggtjänst har besökt det bombsäkra studierummet.
Ekonomikum, som i år tilldelats Svenska Ljuspriset, är en av Uppsala universitets största institutionsbyggnader. Under terminerna huserar cirka 2800 studenter i byggnaden men när Svensk Byggtjänst är på besök är det mitten av augusti och bara ett fåtal av dem är på plats. I ett gammalt skyddsrum, som tidigare rymde det nu nedlagda universitetstryckeriet, har en helt ny typ av studiemiljö skapats.
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Belysning Innemiljö Ventilation Lokaler
Fackområden

El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Fler nyheter