Dåligt upplysta gångar upplever många som otrygga. Foto: Mostphotos
I Trygghetskollen förser Rikshem de boende i sju olika städer med GPS-knappar för att de ska kunna identifiera otrygga platser. Resultatet ska användas till att förbättra tryggheten i bostadsområdena.
Alla som anmäler att de vill delta i Trygghetskollen, som pågår under oktober månad, utrustas med en GPS-knapp. Denna ska de använda när de är ute och rör sig i områdena och då trycka på knappen vid de platser där de upplever sig otrygga. Det kan vara en dåligt upplyst gång, en öde parkeringsplats, en väg där bilister kör för fort eller något helt annat.
Fortsätt läsa – starta din prenumeration!
För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som du själv kan styra.
Är det värt att investera i effektivare belysning på gång- och cykelvägar på bekostnad av trygghet och vad har lyckade belysningsprojekt gemensamt? Vi har samlat de bästa tipsen från årets Gatubelysningsforum.
Jaga inte watt på bekostnad av ljuskomfort och lyssna på medborgarna som är ute i miljön. I en ny informationsfilm delar experter från planerings- och kommunsidan med sig av tips för en tryggare utomhusmiljö.
Eurovents vägledning för val av luftfilter har uppdaterats och översatts till svenska. Skriften riktar sig till VVS-konsulter, alla som arbetar med ventilationssystem, fastighetsförvaltare samt tillverkare.
Det finns goda möjligheter att återvinna värmen ur avloppsvattnet från byggnader. Särskilt från duschar visar en rapport. Fram tills nu har det varit oklart hur det kan påverka reningsverken.
Din användarprofil har aktiverats från en annan enhet. Om det inte är du som loggat in bör du snarast ändra ditt lösenord eller kontakta vår kundservice på 08-457 10 00 eller kundservice@byggtjanst.se