Varan har lagts till i varukorgen
Botkyrkabyggen hjälper unga få bostad
Bostäder 31 okt 2019
unga-fardig
Prioriteringarna i Botkyrkabyggen är ett sätt att försöka förbättra situationen för kommunens unga och ge dem möjlighet att flytta hemifrån Foto: Mostphotos
I sin nya uthyrningspolicy har Botkyrkabyggen öronmärkt lägenheter för bland annat unga mellan 18 och 25 år. De anser att unga är den grupp som drabbas hårdast av bostadsbristen idag.

Prioriteringen är ett sätt att försöka förbättra situationen för kommunens unga och ge dem möjlighet att flytta hemifrån och även att stanna kvar i Botkyrka när de får sitt första arbete.

Förutom unga mellan 18 och 25 år har Botkyrkabyggen valt att satsa på seniorer över 65 år i sin nya uthyrningspolicy som ska börja gälla den 1 januari 2020.

Ta sitt bostadsförsörjningsansvar

Den nya uthyrningspolicyn ska underlätta för Botkyrkabyggen att ytterligare bidra till kommunens möjligheter att uppfylla sina utfästa garantier och sitt bostadsförsörjningsansvar. 

Vad innebär då den nya uthyrningspolicyn?

En del är att tio procent av Botkyrkabyggens nya förmedlingar av bostäder i befintligt bestånd ska gå till unga 18–25 år. Lägenheterna hyrs ut med kontrakt i fyra år till unga som står i Botkyrkabyggens bostadskö.

Botkyrkabyggen öronmärker även 25 procent av bostäderna i nyproduktion till i första hand unga vuxna som står i bolagets bostadskö.

Har annan bostad i kommunen

Tio procent av Botkyrkabyggens nya lägenhetsförmedlingar i befintligt bestånd öronmärks för seniorer över 65 år.  Möjligheten finns för både seniorer som bor i bolagets lägenheter idag och seniorer som har annan bostad i kommunen.

Botkyrkabyggen öronmärker upp till 25 procent av nyproduktionen i utvalda projekt för seniorer som står i Botkyrkabyggens bostadskö.

Den nya uthyrningspolicyn påverkar inte bolagets nuvarande krav på inkomstgränser utan dessa kvarstår.

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Bestämmelser
Fackområden

Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter