Varan har lagts till i varukorgen
Oanvända lokaler blev nya bostäder
Bostäder 22 nov 2019
brunnsbo-fore1
En gammal lokal i bottenplan har nu byggts om till en lägenhet i Brunnsbo i Göteborg. Foto: Bostadsbolaget
Oanvända utrymmen och lokaler hos Bostadsbolaget i Göteborg blev 130 nya bostäder efter tips från personalen. Och förslagen fortsätter komma in.

I Göteborg finns en stor efterfrågan på bostäder samtidigt som priserna är höga och köerna långa. Det är också dyrt och tidskrävande att bygga helt nya fastigheter.

Det är fantastiskt att se vilket resultat det blir när vi går ihop med våra olika kompetenser och tillsammans jobbar mot samma mål

Under 2019 har det allmännyttiga Bostadsbolaget i Göteborg färdigställt 52 nya lägenheter som nu hyrs ut. Ytterligare 70 lägenheter är på gång att byggas om och renoveras.

– Det råder fortfarande stor bostadsbrist här i Göteborg och vi gör allt vi kan för att få fram nya bostäder, säger Kicki Björklund, vd för Bostadsbolaget i ett pressmeddelande.

Mängder av tips från anställda

I mars 2017 skickade hon ut ett personligt mejl till alla anställda på företaget. Hon bad de fundera över om de kände till några utrymmen som kunde göras om till nya bostäder. Det kunde vara oanvända lokaler, tidigare tvättstugor, större förråd, vindar och liknande.

Det kom in mängder av svar. Av de 200 förslagen som kom in från personalen visade sig 130 efter inventering var möjliga att konvertera till nya lägenheter. Exempel på lokaler kan vara en tidigare tvättstuga som ny fått ny plats, där den gamla står tom. Eller lokaler som Bostadsbolaget har försökt hyra ut under lång tid men inte lyckats hyra ut.

Ny rutin för att ta hand om förslagen

Det fortsätter att komma in nya förslag från personalen och Bostadsbolaget har skapat en väl utarbetad rutin för att snabbt ta hand om de förslag som dyker upp.

– Det är fantastiskt att se vilket resultat det blir när vi går ihop med våra olika kompetenser och tillsammans jobbar mot samma mål, säger Kicki Björklund 

Hon tror att det antagligen finns liknande oanvända utrymmen hos många bostdsföretag runt om i landet som kan konverteras till nya bostäder.

brunnsbo-efter1
Den nya lägenheten är nu klar att hyras ut. Foto: Bostadsbolaget.
Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Lokaler
Fackområden

Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter

brunnsbo-efter1
Den nya lägenheten är nu klar att hyras ut. Foto: Bostadsbolaget.