Varan har lagts till i varukorgen
Klimatkrisen – hur löser vi den?
Energieffektivisering 27 nov 2019
himmel
Det är ingen hemlighet att klimatet är ur balans, det är de flesta medvetna om. E.ON och Vattenfall har släppt varsin webbteveserie i ämnet. Foto: Mostphotos
I två nya webbteveserier möter vi forskare, uppfinnare och visionärer som jobbar hårt med att hitta lösningar på klimatkrisen.

Det är Vattenfall och E.ON som ligger bakom de två webbteveserierna.

I första avsnittet av Vattenfalls webbteveserie "Jakten på kraften" så tar programledaren Hannes Sjöblad reda på vad det innebär att leva i den nya ekologiska tidsåldern Antropocen.

 Antropocen är vår tidsålder och representerar en enorm förändring i jordens ekosystem. De senaste årtiondena har sättet vår planet fungerar på förändrats och det går allt fortare. Något liknande har aldrig skett i vår planets historia, berättar Owen Gaffney i inslaget.

Owen Gaffney jobbar på Resilience Centre, där man forskar på jordens och människans förmåga att klara klimatförändringar.

Serien innehåller totalt åtta avsnitt och ämnen som vind, batterier, solenergi, cirkulärt tänk och smarta transporter diskuteras. 

Ytterligare en miniserie

E.ON har också under hösten släppt en miniserie med målet att reda ut några av de viktigaste frågorna i klimatomställningen. Resultatet är en webbserie i fyra delar där några av världens främsta experter inom klimat och hållbarhet deltar. Hur ser de egentligen på klimatutmaningarna och kommer vi kunna “rädda klimatet” är frågor man söker svar på i serien.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energieffektivisering Miljö Elproduktion Eldistribution
Fackområden

El & Tele
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial