Varan har lagts till i varukorgen

Innovativ fästklammer underlättar vid installation

Elinstallation 3 jun 2019
halla-dar-dan
Dan Lundqvist kommer använda sitt stipendium för att göra prototyper i bättre material samt möjliggöra att en testgrupp får testa och utvärdera produkten. Foto: Karl-Göran Zahedi Fougstedt.
Dan Lundqvist har tagit fram en ny typ av fästklammer som underlättar vid elinstallationer. Huvudsyftet med klammern är att fästa rör som ligger ovanpå glesen i taket, men det finns ytterligare användningsområden, menar Dan.
Hallå där Dan Lundqvist, elektriker från Kåge strax utanför Skellefteå. Du har fått pris för din idé med fästklammer. Berätta om produkten!
– Det är en ny typ av plastklammer (clips) för flexibla elrör (flexslang) samt styva elrör (Vp-rör). Min grundtanke var att utveckla ett klammer med spik, för att det alltid har varit mitt första val men under resans gång lutade jag mer över åt ett skruvklammer. Skruv funkar i alla material och krävs för att fästa i plåtreglar el
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Elinstallation Teknik Hallå där...
Fackområden

El & Tele VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter