Varan har lagts till i varukorgen

23 miljoner till utveckling av vindkraften

Elproduktion 28 jan 2019
vindkraftverk
Energimyndigheten bedömer att vindkraften kommer att utgöra huvuddelen av den nya förnybara elproduktion för att nå målet om hundra procent förnybart elsystem till 2040. Foto: Tobias Sterner
Tio nya forskningsprojekt får sammanlagt 23 miljoner kronor för att utveckla lösningar för att effektivisera vindkraften i Sverige. Ett handlar om att återvinna glasfiberkomposit från vindturbinblad och ett annat om att förutsäga när is fastnar på vindkraftsbladen.
Vindkraftsutbyggnaden väntas fortsätta och Energimyndigheten bedömer att vindkraften kommer att utgöra huvuddelen av den nya förnybara elproduktion som kommer att byggas i Sverige för att nå målet om 100 procent förnybart elsystem till 2040. I detta sammanhang kommer även mindre effektiviseringar i driften och etableringen av vindkraft att få stor betydelse för det totala behovet av ny vindkraft eftersom det handlar om så många nya anläggningar.
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Elproduktion Energi Forskning
Fackområden

El & Tele
Mer i ämnet

Fler nyheter