Varan har lagts till i varukorgen

Ventilationsexpert blir SBUFs nya vd

Forskning 7 aug 2019
Den tidigare vdn på ventilationsföretaget Camfil, Anders Freyschuss, tillträder posten som vd på Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF, den 19 augusti.

Anders Freyschuss är civilingenjör i maskinteknik från Kungliga Tekniska högskolan och kommer senast från rollen som executive vice-president för miljö och standardisering på globala ventilationsföretaget Camfil och har varit vd för Camfil Norden.

Bidrar till utveckling

Anders Freyschuss har även varit ordförande i Eurovent som är Europas industriförbund inom teknik för inomhusklimat, processkyla och livsmedelskyla, samt ordförande i Svensk Ventilation. Nu kommer Anders Freyschuss bakgrund att bidra till SBUF och dess medlemmars utveckling.

– Jag ser fram emot att få möjlighet att bidra till att öka medlemsföretagens konkurrenskraft genom forskning och utvecklingsarbete inom ramen för SBUF. Genom SBUF finns stor potential att driva för branschen aktuella frågor och genom utveckling föra sektorn framåt, säger Anders Freyschuss.
Anders Freyschuss tillträder posten som vd på Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond den 19 augusti.

Förändringsarbete

– Vi är mycket glada över att ha kunnat rekrytera Anders Freyschuss. Det förändringsarbete som SBUF har inlett kommer stöttas positivt i och med rekryteringen. Anders Freyschuss ger med sin kompetens och bakgrund nya perspektiv men också en möjlighet till proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF.

Anders Freyschuss efterträder Ruben Aronsson som varit vd för SBUF sedan 2006. Ruben Aronsson arbetar under en tid kvar för att skapa en smidig övergång.

 

Anders Freyschuss. Foto: SBUF
anders-sbuf
Bevaka ämnen i artikeln

Forskning Innemiljö Styr och övervakning Ventilation
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter

Anders Freyschuss. Foto: SBUF
anders-sbuf