Varan har lagts till i varukorgen
Byggnadsingenjör leder civilutskottet
Bostäder 3 okt 2018
huvudbild_riksdagshuset
I riksdagen finns femton utskott. Ett av dem är civilutskottet som Emma Hult blivit ordförande för. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag
Riksdagens civilutskott har fått en ny ordförande. Det är Emma Hult (MP) från Jönköping som ska leda utskottets arbete.

Emma Hult är Miljöpartiets bostadspolitiska talesperson. Under den gångna mandatperioden har hon också varit ledamot i civilutskottet. Nu tar hon över som ordförande efter Caroline Szyber (KD).

sidobild1_emma-hult Emma Hult. Foto: Sveriges riksdag

Emma Hult, som är byggnadsingenjör till yrket, brinner för frågorna om hur vi ställer om byggsektorn och skapar ett hållbart samhälle för både människor och miljö.

Hållbarhet är grund i alla frågor

– Att få förtroendet att leda civilutskottets arbete känns både hedrande och roligt. Inom civilutskottets beredningsområde finns en lång rad vitt skilda frågor och intressen att arbeta med. För mig kommer grunden i vårt arbete att utgå från de tre hållbarhetsaspekterna: ekonomisk hållbarhet, social hållbarhet och ekologisk hållbarhet som på ett naturligt sätt binder ihop utskottets olika frågor, säger Emma Hult.

OM Civilutskottet

Civilutskottet (CU) är ett utskott i Sveriges riksdag. Utskottets ansvarsområden rör bostadspolitik, konsumentpolitik, samhällsplanering och civilrätt.

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Samhällsplanering Hållbarhet Renoveringar
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

OM Civilutskottet

Civilutskottet (CU) är ett utskott i Sveriges riksdag. Utskottets ansvarsområden rör bostadspolitik, konsumentpolitik, samhällsplanering och civilrätt.